Koronavirus, tukea vai tukijaksi
Päivitetty 29.7.20

Vaikka elämme tällä hetkellä suvantovaihetta koronaviruksen leviämisen osalla, vaikuttaa koronavirusepidemia pitkällä aikajänteellä myös Varsinais-Suomen Sinibarettien toimintaan.  Yhdistyksemme ja liiton vertaistuki on olemassa jäseniämme varten myös koronavirusepidemian aikana, vaikka muutoin toiminta onkin hiljentynyt.

Voit kysyä keskustelu- tai muuta tukea yhdistyksestämme tai ilmoittautua mukaan tukirinkiin p. 040 533 2681 (Timo Hjort) tai sähköpostilla vsuosb@rauhanturvaajaliitto.fi

Keskustelutukea on saatavissa myös Rauhanturvaajaliiton vertaistukipuhelimesta, numerosta 020 769 8111 (operaattori veloittaa aloitusmaksun 8,28 snt/puhelu + lanka 7 snt/min tai GSM 17 snt/min). Sitä kautta voit välittää myös yhteydenottopyynnön yhdistyksellemme, mikäli et muuten meitä tavoita.

Vieressä olevia Suomen Mielenterveys ry ohjeita noudattamalla voit vahvistaa omaa jaksamista epidemian keskellä.

Koronavirustartuntaa epäillessäsi voit vastata kyselyyn osoitteessa https://www.omaolo.fi/ ja saada sitä kautta opastusta eteenpäin.

Koronabotin löydät osoitteesta https://www.terveyskyla.fi/koronabotti/#  ja sieltä löydät myös koronavirukseen liittyvän ohjaavan ja neuvovan kyselyn sekä henkisen tuen oma-apuohjelman.

Suomen Mielenterveys ry:n sivuilta löytyy myös 16 vinkkiä kuinka huolehtia mielenterveydestä koronavirusepidemian aikana. Sivun löydät osoitteesta https://mieli.fi/fi/koronaepidemia-ja-mielenterveys